Świnoujście. Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki. Szkolenie na promie Polonia
Świnoujście. Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki. Szkolenie na promie Polonia.
W dniu 26 marca 2019r. na pokładzie promu Polonia odbyło się szkolenie uczniów naszej szkoły z klasy III Technikum żywienia. Tematem szkolenia była kuchnia międzynarodowa.
Pierwsza część warsztatów odbyła się na kuchni gorącej. Uczniowie pod okiem szefa kuchni przygotowywali hiszpańską paellę, francuski gulasz coq au vin oraz szwedzkiego łososia z sosem bearneise.
Na kuchni zimnej przygotowali sosy vinaigrette francuski, włoski oraz szwedzki sos miodowo-musztardowy. Na koniec uczniowie sporządzili lekkie sałatki i podali je z ww. sosami.
Po owocnej pracy odbyła się degustacja sporządzonych potraw.
Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki
Źródło: http://www.cezit.swinoujscie.pl/