ABC Zdrowego Żywienia Dzieci – uroczyste podsumowanie.
15 grudnia 2017 r. odbyło się uroczyste podsumowanie zrealizowanej części edukacyjnej III edycji edukacyjno-badawczego Projektu ABC Zdrowego Żywienia Dzieci.
W uroczystości wzięli udział przedstawiciele władz Wydziału Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa oraz Katedry Towaroznawstwa i Zarządzania Jakością, a także Kierownik Merytoryczny Projektu ABC Żywienia Dzieci Dr hab. Jadwiga Hamułka prof. nadzw. Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego i Koordynator Organizacyjny Projektu dr inż. Monika Hoffmann.
W uroczystości uczestniczyli również realizatorzy projektu, pracownicy i studenci Katedry TiZJ oraz zaproszeni goście.
Zrealizowana przez pracowników Wydziału Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa część edukacyjna III edycji Projektu ABC Zdrowego Żywienia Dzieci objęła 195 uczniów klas drugich i trzecich szkół podstawowych z terenu Trójmiasta i Pucka. W pracę edukacyjną z dziećmi zaangażowanych było 17 pracowników i 21 studentów WPiT.
dr inż. Renata Korzeniowska-Ginter
Koordynator Projektu ABC Zdrowego Żywienia
Źródło: http://www.am.gdynia.pl/