Site icon Tu Świnoujście

Świnoujście. Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki. Szkolenie na promie Polonia

Świnoujście. Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki. Szkolenie na promie Polonia.

Centrum Edukacji Zawodowej logoŚwinoujście. Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki. Szkolenie na promie Polonia.

W dniu 26 marca 2019r. na pokładzie promu Polonia odbyło się szkolenie uczniów naszej szkoły z klasy III Technikum żywienia. Tematem szkolenia była kuchnia międzynarodowa.

Świnoujście. Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki. Szkolenie na promie Polonia.

Pierwsza część warsztatów odbyła się na kuchni gorącej. Uczniowie pod okiem szefa kuchni przygotowywali hiszpańską paellę, francuski gulasz coq au vin oraz szwedzkiego łososia z sosem bearneise.

Świnoujście. Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki. Szkolenie na promie Polonia.

Na kuchni zimnej przygotowali sosy vinaigrette francuski, włoski oraz szwedzki sos miodowo-musztardowy. Na koniec uczniowie sporządzili lekkie sałatki i podali je z ww. sosami.

Po owocnej pracy odbyła się degustacja sporządzonych potraw.

Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki

Źródło: http://www.cezit.swinoujscie.pl/

Świnoujście. Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki. Szkolenie na promie Polonia.
Świnoujście. Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki. Szkolenie na promie Polonia.
Świnoujście. Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki. Szkolenie na promie Polonia.

 

Exit mobile version