Site icon Tu Świnoujście

Świnoujście. Kulinarny Dzień Niepodległości

Świnoujście. Kulinarny Dzień Niepodległości

Świnoujście. Kulinarny Dzień Niepodległości w Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki.

8 listopada świętowaliśmy Kulinarny Dzień Niepodległości. Uczniowie klas III i II TZiUG zaprosili uczniów naszej szkoły na degustację polskich potraw regionalnych.Świnoujście. Kulinarny Dzień Niepodległości

Przygotowali: babkę ziemniaczaną z buraczkami z Podlasia, pyry z gzikiem z Wielkopolski i śledzia na sałatce ziemniaczanej z podpłomykiem z Pomorza.

Wszystkim potrawy bardzo smakowały. Podziękowania dla klasy III i II TZ.

Źródło: http://www.cezit.swinoujscie.pl/

Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki

Świnoujście. Kulinarny Dzień Niepodległości
Świnoujście. Kulinarny Dzień Niepodległości
Świnoujście. Kulinarny Dzień Niepodległości

 

Exit mobile version