Site icon Tu Świnoujście

Świnoujście. Warsztaty kulinarne na pokładzie promu Polonia

Świnoujście. Warsztaty kulinarne na pokładzie promu Polonia

Świnoujście. Warsztaty kulinarne na pokładzie promu Polonia.

W dniu 16.10.2018 r. grupa uczniów z klasy II TŻ i UG z Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki w Świnoujściu wzięła udział w szkoleniu na pokładzie promu Polonia.

Świnoujście. Warsztaty kulinarne na pokładzie promu Polonia

Szkolenie prowadził Szef Kuchni Pan Rafał Babkiewicz oraz Pierwszy Kucharz Adam Kowalski.

Tematem szkolenia było mięso wołowe, wieprzowe, drób i jagnięcina a także sosy gorące. Uczniowie zapoznali się z różnymi rodzajami mięs.

Wysłuchali informacji na temat ich przechowywania i magazynowania. Poznali zasady obróbki wstępnej oraz przygotowania do produkcji.

Wspólnie z kucharzami przygotowali przykładowe potrawy tj. hamburgery, steki i comber jagnięcy oraz sosy tj. holenderski i bearneński. Po sporządzeniu ww. potraw uczniowie mogli popróbować przygotowanych dań.

Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki w Świnoujściu

Źródło: http://www.cezit.swinoujscie.pl/

Świnoujście. Warsztaty kulinarne na pokładzie promu Polonia
Świnoujście. Warsztaty kulinarne na pokładzie promu Polonia
Świnoujście. Warsztaty kulinarne na pokładzie promu Polonia
Świnoujście. Warsztaty kulinarne na pokładzie promu Polonia
Exit mobile version