Smaki świata na Dniach Morza.
Meksykańskie nachosy, belgijskie frytki, włoska pizza czy kultowe zapiekanki albo tradycyjna pajda chleba ze smalcem i ogórkiem – te wszystkie smakołyki będą na nas czekać podczas tegorocznych Dni Morza_Sail Szczecin 2018.
Dni Morza to nie tylko żaglowce i koncerty. To także doskonała okazja do skosztowania kuchni całego świata. A propozycji z pewnością będzie dużo. Bo sama strefa gastronomiczna będzie kusić nas m.in.: grillem, burgerami, obwarzankami, zakręconymi ziemniakami czy gotowaną kukurydzą i goframi.
Stoiska gastronomiczne będą ustawione przy ul. Jana z Kolna, na Wałach Chrobrego oraz na Łasztowni.
Podczas Dni Morza będzie można także zrobić zdrowe i ekologiczne zapasy. Przyjadą do nas wystawcy z: miodami, wędlinami, domowymi przetworami i wybornym pieczywem. Eko market usytuowany będzie przy ul. Jana z Kolna, przodem do Odry.
Oczywiście nie zabraknie też restauracji na kółkach! Na Łasztownię zjadą się food trucki, które zaoferują nam dania z całego świata.
Oprócz burgerów i frytek będzie można skosztować m.in. dań chińskich, meksykańskich oraz śródziemnomorskich. Festiwal food trucków potrwa przez cały weekend Dni Morza.
Godziny funkcjonowania stref gastronomicznych:
Piątek 13 – 1:30
Sobota 10 – 1:30
Niedziela 10 – 23
Biuro prasowe Dni Morza_Sail Szczecin 2018