Świnoujście. Podsumowanie warsztatów szkoleniowych na promie Polonia uczniów Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki.
24 kwietnia 2018 r. na promie Polonia w przedsiębiorstwie Unity Line odbyło się podsumowanie warsztatów szkoleniowych, które odbywały się w roku szkolnym 2017/2018.
Uczniowie klasy drugiej w zawodzie technik hotelarstwa wraz z uczniami zaprzyjaźnionych szkół z Nowogardu i Kamienia Pomorskiego, którzy poprzedniego dnia przystąpili do IX Konkursu Kulinarnego pod patronatem Unity Line uczestniczyli w tym dniu w szkoleniu baristycznym, które poprowadził barista z promu Polonia.
Od 10.10.2017 r. do 24 kwietnia 2018 r. odbyło się dziesięć zajęć warsztatowych na promie Polonia, w których uczestniczyli uczniowie klas pierwszych, drugich i trzecich w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych i technik hotelarstwa.
150 uczniów w wyżej wymienionym okresie przeszło szkolenie w zakresie recepcji, housekeepingu, restauracji i baru.
Ponadto uczniowie w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w zajęciach praktycznych, podczas których zdobywali umiejętności w zakresie obróbki różnego rodzaju mięsa, ryb i owoców morza, warzyw i owoców.
Mieli możliwość zapoznania ze sztuką carvingu, gdzie pod okiem executive head chef dokonywali dekoracji z warzyw i owoców, zgłębiając sztukę carvingu.
W dniu podsumowania warsztatów Pani Dyrektor podziękowała całej załodze m/f Polonia za aktywny udział w przygotowywaniu naszych uczniów do pozyskiwania kwalifikacji zawodowych
Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki w Świnoujściu
Źródło: http://www.cezit.swinoujscie.pl/