Site icon Tu Świnoujście

Świnoujście. Kolejne warsztaty kulinarne w Grodnie

Kolejne warsztaty kulinarne w Grodnie

Świnoujście Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki. Kolejne warsztaty kulinarne w Grodnie.

W dniu 15 marca 2018r. klasa II Technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz 4 uczniów z klasy I TŻiUG uczestniczyło w kolejnych warsztatach kulinarnych w Centrum Współpracy Międzynarodowej w Grodnie.

Tematem przewodnim były produkty regionalne. Uczniowie pracowali w dwóch grupach pod kierunkiem szefa kuchni hotelu Park ze Szczecina Pana Mariusza Siwaka oraz absolwenta naszej szkoły Pana Andrzeja Jakomulskiego – szefa kuchni hotelu Leda w Kołobrzegu.

Uczniowie przygotowywali między innymi przystawkę zimną – Tatar z łososia Jurassic, zupę – krem z kalarepy, danie główne – filet z jesiotra z puree z pasternaka oraz deser – chałwowy Creme brulee.

Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki w Świnoujściu

Źródło: http://www.cezit.swinoujscie.pl

Kolejne warsztaty kulinarne w Grodnie
Kolejne warsztaty kulinarne w Grodnie
Kolejne warsztaty kulinarne w Grodnie
Kolejne warsztaty kulinarne w Grodnie
Kolejne warsztaty kulinarne w Grodnie
Kolejne warsztaty kulinarne w Grodnie
Exit mobile version