Szef restauracji w Radisson Blu Resort już planuje menu.
Pierwszy 5-gwiazdkowy hotel w Świnoujściu już za kilka tygodni otworzy drzwi przed gośćmi. Obiekt będzie zachwycał nie tylko położeniem i widokiem na morze, ale również wyszukanymi potrawami, które przygotowywać będzie Armando Selimaj i jego zespół.
Armando Selimaj to utalentowany szef kuchni, w połowie Albańczyk, w połowie Grek, gotuje od 14 roku życia. Doświadczenie zawodowe zdobywał w San Remo i Monte Carlo, głównie na prywatnych, ekskluzywnych jachtach, ale również w restauracji z gwiazdką Michelin. Gotował m.in. dla księcia Monako Alberta II.
Pracę w Polsce rozpoczął w kołobrzeskich Sand Hotel**** oraz Marine Hotel***** & Ultra Marine, które należą do grupy Zdrojowa Hotels. Jego kuchnia to prawdziwa eksplozja smaków na długo pozostająca w pamięci konesera. Obecnie objął stanowisko szefa kuchni restauracji á la carte w Radisson Blu Resort, Świnoujście.
Armando Selimaj udziela się w świecie kulinarnym. W maju zasiadał w jury konkursu The Best Chef Rising Star 2017, obok Wojciecha Modesta Amaro. A kilka dni temu wrócił z Rumunii, gdzie uczestniczył w Mistrzostwach Kulinarnych Europy Wschodniej.
– Załoga do nowej restauracji jest już prawie skompletowana, ale wciąż poszukujemy zdolnych kandydatów, którzy chcieliby rozwinąć skrzydła w międzynarodowym hotelu – mówi Armando Selimaj, szef kuchni restauracji à la carte w Radisson Blu Resort, Świnoujście. Praca w sieci to świetne doświadczenie oraz duże możliwości awansu, sam przez wiele lat rozwijałem swoje umiejętności i uczyłem się od najlepszych – dodaje Selimaj.
Rekrutacje do Radisson Blu Resort, Świnoujście prowadzi niezależny operator Zdrojowa Hotels Central Pomerania.
O Radisson Blu®
Radisson Blu® jest jedną z wiodących światowych marek hotelowych na świecie reprezentowaną przez prawie 300 obiektów w 69 krajach. Radisson Blu® to tętniąca życiem, nowoczesna marka charakteryzująca się unikalnym mottem obsługi ”Yes I Can”.
Wszystkie należące do niej hotele to światowej klasy obiekty, oferujące szereg udogodnień dla podróżnych z uwzględnieniem wymagań współczesności – w tym np. 100% Guest Satisfaction Guarantee. Jej hotele to ikony stylu, w których piękno tkwi w szczegółach – powstałe w zgodzie z mottem ”Hotels Designed to Say Yes”. Hotele Radisson Blu® zlokalizowane są w najbardziej atrakcyjnych lokalizacjach na świecie – w centrach największych miast, nieopodal lotnisk, w miejscowościach wypoczynkowych.
Radisson Blu jest marką należącą do Carlson Rezidor Hotel Group, która w swoim portfolio posiada również hotele Quorvus Collection, Radisson®, Radisson Red, Park Plaza®, Park Inn® by Radisson oraz Country Inns & Suites By CarlsonSM. Informacje i możliwość rezerwacji dostępne są na: www.radissonblu.com.
Dołącz do Radisson Blu w mediach społecznościowych: @RadissonBlu na Twitterze, Instagramie oraz Facebook.com/RadissonBlu.
Dyrektor ds. Komunikacji / Communication director